Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Platin fiyatı 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Platinin ons fiyatı, uluslararası piyasalarda 1.352,08 dolar ile yaklaşık 11 yılın en yüksek seviyesini test etti. Emtia piyasalarında ticaret savaşları, jeopolitik riskler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika beklentileri nedeniyle sert …

Tüm taşıt ilanlarında zorunlu oldu: Haksız rekabet sona eriyor

Ticaret Bakanlığı, 18 Haziran’da yaptığı açıklamayla taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden “yetki doğrulaması” uygulamasının tüm taşıt ilanları için zorunlu hale geldiğini bildirdi.

Rus enerji devinden petrol açıklaması!

OPEC+ ülkelerinin petrol üretim kararı enerji piyasalarında yakından takip ediliyor. Gazprom Neft CEO’su, bu adımın küresel arz dengesini bozmayacağını belirtti. Yaz aylarında artan talep piyasadaki etkileri sınırlayabilir.

Hepsi yükseldi! Dolar, euro, sterlin…

İsrail-İran gerilimi küresel piyasaları sarsıyor. Altın ve petrolde yükseliş yaşanırken döviz kuru da yukarı yönlü hareket ediyor. Alım-satım yapacaklar ve yatırımcılar da döviz kurlarındaki son durumu merak ediyorlar. Peki güncel dolar-TL ne kadar …

Merkez Bankası rezervleri 13 haftanın zirvesinde

Merkez Bankası rezervleri 13 haftanın zirvesinde

Isparta’nın yaylalarında gül hasadı sürüyor

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’inin gerçekleştirildiği Isparta’da gül hasadı yaylalarda devam ediyor.